luni, 2 martie 2015

Ai probleme cu update-ul la Android 5.0 Lollipop? Iată cum rezolvi!

Update-ul la Android 5.0 Lollipop a adus multe bătăi de cap utilizatorilor anumitor dispozitive care au primit update-ul, inclusiv celor de dispozitive native cu Android Stock, precum Nexus.

Apar probleme precum consumul rapid de baterie, lag sau întreruperi de apeluri. Soluția e relativ simplă și funcționează în majoritatea cazurilor.

Trebuie să-ți faci back-up la date și apoi să dai hard reset la dispozitivul tău cu Android. Adică să revii la setările din fabrică. Acest lucru rezolvă problema la peste 90% din dispozitivele care au primit update la Android 5.0 Lollipop.

Apoi, merită să evaluezi atent ce aplicații folosești. Există posibilitatea ca o parte din ele să nu fi primit încă suport pentru Android 5.0 Lollipop și implicit, să-ți creeze probleme.

Recomandarea mea este ca după hard reset să nu instalezi decât strictul necesar. Cel puțin pentru o vreme, timp în care developerii vor asigura compatibilitate 100% cu Android Lollipop.

Marii dezvoltatori de aplicații au rezolvat deja asta, dar dacă folosești aplicații mai puțin cunoscute s-ar putea să nu aibă și testele de compatibilitate la zi.

Dacă ții cont de aceste două aspecte (hard reset și instalarea aplicațiilor absolut necesare), telefonul tău va merge ca uns pe noul sistem de operare Android 5.0 Lollipop. Vei observa inclusiv o autonomie îmbunătățită a acumulatorului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu