luni, 2 martie 2015

Android Auto sosește anul acesta la Volkswagen

Se anunță ca anul acesta cei la la Volkswagen vor fi primii care vor face pasul către Android Auto. Sistemul de operare Android Auto este special conceput pentru mașini.

Probabil nu va fi conectat inițial la computerul de bord al mașinii, dar îți va oferi experiența de utilizare a sistemului de operare Android atunci când te afli la volan.

De asemenea, cred că e un sistem de operare conceput să te ajute, nu să-ți distragă atenția. Cea mai interesantă utilitate este Google Maps, soluție de navigare GPS excelentă și pentru România. Nu este exclus ca developerii să dezvolte și alte aplicații compatibile, precum Waze.

Probabil mașinile vor fi dotate și cu un suport de SIM, ca să poți avea internet oriunde. Momentan nu văd altă soluție pentru țările în care Google nu are parteneriate de a oferi internet gratuit wireless.

Se pare că producătorii auto au decis deja pentru viitoarele lor mașini: Android Auto. Dacă vă uitați pe lista acestora, veți observa că lipsesc doar câteva mari nume care probabil vor bate palma cu iOS Auto (se zvonește că și Apple lucrează la ceva de genul ăsta). Mai exact, marii absenți sunt Mercedes-Benz și BMW.

În rest, producători precum Abarth, Acura, Alfa Romeo, Audi, Bentley, Chevrolet, Crysler, Dodge, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Infinity, Jeep, Kia, Maserati, Mazda, Mitubishi, Nissan, Opel, Ram, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Volkswagen sau Volvo se pare că au ales deja calea Android Auto și că în perioada următoare vor lansa mașini cu acest sistem de operare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu