duminică, 1 martie 2015

Google Sheets, un serviciu cu care am înlocuit Excel-ul de aproape 2 ani

Vă spuneam că folosesc anumite unelte Google și în producție. Una din ele este Google Sheets, produs Google cu care eu am înlocuit Microsoft Excel de peste 2 ani.

Dacă la început mulți fugeau de Google Sheets pentru că se încărca greu, de ceva timp Google a făcut un update major la acest serviciu, iar încărcarea se produce mult mai rapid.

În plus, tehnologia a avansat, computerele pe care le folosim sunt mai rapide, iar conexiunea la internet de mare viteză se găsește pe toate drumurile (în România).

Dacă ești un Excel power user, merită să evaluezi atent Google Sheets. Nu vei găsi chiar toate opțiunile acolo, dar vei găsi foarte opțiuni de bază. Lucrul cu formulele e la fel, filtrele la fel ș.a.m.d.

Pur și simplu Google Sheets este un Excel simplificat, accesibil oriunde, de pe orice dispozitiv conectat la internet. Trebuie doar să te autentifici cu al tău cont de Google și e ca și cum ai avea propriul tău computer în cloud.

Google Sheets este integrat de ceva vreme în Google Drive, alături de alte servicii faine precum Google Docs sau Google Presentations (voi scrie despre ele într-un articol viitor).

După cum spuneam, e ca și cum ai avea computerul tău pe orice computer cu acces la internet. Intri în Google Drive și de acolo începi să creezi tot felul de fișiere fără probleme.

Un alt avantaj al Google Sheets pe care eu îl folosesc destul de mult este posibilitatea de colaborare. Adică, e ca și cum ai avea un excel live care poate fi accesat de pe un link, cu anumite grade de confidențialitate sau protecție.

În plus, Google Sheets e gratis. Complet gratis. Funcționează cu orice extensie de fișier tabelar (.xls, .ods etc.) și îți oferă posibilitatea să exporți fișiere în ce format vrei. Merită încercat. Cu puțină deschidere s-ar putea să devină și serviciul tău principal pentru creat, editat și distribuit fișiere tabelare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu