luni, 2 martie 2015

Ce televizoare cu Android TV există?

Google își extinde sistemul de operare Android cu Android TV anul acesta. În acest moment există puține soluții, dar totul pare destul de promițător.

Astfel, dacă dorești să afli pe ce dispozitive te poți bucura de Android TV, ar merita să arunci un ochi pe informațiile de mai jos.

Cel mai la îndemână să ai Android TV pe televizor este să-ți iei un Nexus Player. Acesta poate fi conectat cu aproape orice televizor prin intermediul HDMI. Dispozitiv fabricat împreună cu Asus.

Singurele televizoare care rulează nativ Android TV sunt reprezentate de noua gamă Sony BRAVIA (2015). Acestea vor fi disponibile în curând și pe piața din România după ce vor fi prezentate în prealabil la CES 2015.

O altă soluție ar fi Razer Forge TV, soluție nelansată oficial încă, dar despre care se spune că va fi lansată în curând.

Nu în ultimul rând e de menționat că și Sharp sau TP Vison (Phillips) lucrează în acest moment la implementarea Android TV în dispozitivele lor.

Nu știu cât de relevantă va fi experiența folosirii Android TV în România, având în vedere că serviciul de cumpărare sau închiriere filme nu e încă disponibil la noi, dar e interesantă posibilitatea transformării unui televizor standard cu mufă HDMI într-un Smart TV propulsat de sistemul de operare Android TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu